Ik ben Ingrid Oudenampsen-Schoolderman geboren te Harfsen en sinds eind 1992 woonachtig op het Landgoed Verwolde te Laren. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Naast het werk op onze boerderij heb ik jarenlang een kledingzaak aan huis gerund.
Na jaren van vele lichamelijke klachten kwam ik er achter dat ik wel heel hoog gevoelig was en begon mijn 6e zintuig zich extreem te ontwikkelen.

Een moeilijke tijd, vooral omdat ik van oorsprong nogal nuchter ben en mijn motto was altijd: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Het werd nog lastiger toen ik door kreeg, dat er meer was tussen hemel en aarde. Ik was toch echt in de veronderstelling dat dood dood was , er was immers nog nooit iemand terug gekomen om te vertellen dat het anders was.
In die tijd ben ik ook een cursus dierentolken gaan volgen omdat ik vast liep met mijn paard. Ik wist dat er iets aan de hand was met haar maar ik begreep niet wat. Toen ik mijn omgeving ging vertellen dat je met dieren kon communiceren werd het nog lastiger en dachten de mensen om mij heen “dat ik de goed wies kapot had”

Ondertussen ontdekte ik dat ik het gehele meridianenstelsel in mijn lichaam kon voelen. Daarnaast ook de chakra’s , het hormoonstelsel, het lymfeklierstelsel, het Centrale zenuwstelsel(hersenen en ruggenmerg),organen, spieren en pezen. Naast dat ik dit allemaal voelde leerde ik hoe ik er mens en dier mee kon behandelen.

Ondertussen heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd om te leren begrijpen wat ik allemaal voelde. Ook heb ik een opleiding Chinese kruiden gevolgd en cursussen Westerse kruiden en het maken van zalven . Inmiddels ben ik mijn kunnen als een gave gaan zien en kan ik er steeds beter mee omgaan.

Mijn grootste leermeesters hierin waren mijn beide paarden. De één had veel lichamelijke klachten en was erg benauwd, de ander had geestelijke problemen en was niet meer te berijden. Door mijn behandelingen zag ik ze weer opbloeien en waren zij mijn drijfveer om door te gaan in deze moeilijke, eenzame periode van mijn leven.

Tegenwoordig is mijn week gevuld met het behandelen van dier en mens.
Ik wil mij in de toekomst vooral specialiseren in het behandelen van dieren zodat ik mensen kan uitleggen waarom een dier reageert zoals hij/zij reageert. Zodat we nog meer begrip voor elkaar krijgen en ik een stem kan zijn voor het dier!